Filet z dorsza Atlantyckiego bez skóry

Dorsz (Gadus morhua) z kaszubskiego zwany POMUCHLĄ uważany jest za jedną z najbardziej zdrowych i odżywczych ryb występujących w Bałtyku i Atlantyku. 100 g dorsza to tylko 78 kcal, aż 17,5 g białka, 0,4 g tłuszczu i 0 węglowodanów i mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega-3 , omega-6), witamin ( A,E,D,B12), soli mineralnych jodu i selenu

Filet z dorsza Atlantyckiego ze skórą

Dorsz (Gadus morhua) z kaszubskiego zwany POMUCHLĄ uważany jest za jedną z najbardziej zdrowych i odżywczych ryb występujących w Bałtyku i Atlantyku.100 g dorsza to tylko 78 kcal, aż 17,5 g białka, 0,4 g tłuszczu i 0 węglowodanów i mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych
(omega-3 , omega-6), witamin ( A,E,D,B12), soli mineralnych jodu i selenu.

Flądra - bez głowy

Flądra to niezwykle smaczna ryba o delikatny smaku. Zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 w 100g flądry to koło 0,5 gram. Mięso flądry zawiera średnio 50-85% wody,
10-25% białka, 0,2-54% tłuszczu, 0,5-5,6% soli mineralnych - głównie fosforu, siarki, chloru, potasu, sodu, magnezu, niewielkie ilości
0,1-0,4% węglowodanów, witaminy
z grupy B oraz witaminy A, D i E.

Filet z flądry

Flądra to niezwykle smaczna ryba o delikatny smaku. Zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 w 100g flądry to koło 0,5 gram. Mięso flądry zawiera średnio 50-85% wody,
10-25% białka, 0,2-54% tłuszczu, 0,5-5,6% soli mineralnych - głównie fosforu, siarki, chloru, potasu, sodu, magnezu, niewielkie ilości
0,1-0,4% węglowodanów, witamin
z grupy B oraz witaminy A, D i E.

Tusza z flądry po kołobrzesku

Flądra to niezwykle smaczna ryba o delikatny smaku. Zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 w 100g flądry to koło 0,5 gram. Mięso flądry zawiera średnio 50-85% wody,
10-25% białka, 0,2-54% tłuszczu, 0,5-5,6% soli mineralnych - głównie fosforu, siarki, chloru, potasu, sodu, magnezu, niewielkie ilości
0,1-0,4% węglowodanów, witaminy
z grupy B oraz witaminy A, D i E.

Gładzica, filet

Gładzica jest to ryba płaska z rodziny flądrowatych o bardzo delikatnym , chudym i smacznym mięsie. Ryba ta jest bardzo ceniona nie tylko ze względu na swoje walory smakowe, ale także odżywcze. Można ją piec, dusić w winie, w jarzynach, przyrządzać na parze lub świeżutką po prostu usmażyć na patelni.

Adres

ul. Stoczniowa 7
78-100 Kołobrzeg
Zachodniopomorskie

Kontakt

tel. +48 94 35 122 94
fax. +48 94 35 122 94
email. biuro@orl-pr.pl